AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului - 2013

ZICA 2012
2 Aprilie este Ziua Înternaţională de Conştientizare a Autismului, o tulburare ce afectează 1 din 100 de persoane. Organizaţiile din întreaga lume marchează această zi prin acţiuni ce au ca scop o mai bună înţelegere a autismului, a implicaţiilor lui asupra dezvoltării persoanelor afectate şi asupra familiilor lor şi o mai bună cunoaştere a nevoilor lor specifice.

În cadrul campaniei internaţionale Light it up Blue, clădiri din întreaga lume vor fi iluminate în albastru, culoarea simbol a autismului. În Bucureşti vor fi iluminate în albastru clădirile Guvernului și Parlamentului, în nopțile de 1 spre 2 și 2 spre 3 aprilie, şi ale Teatrului Național și Arcului de Triumf, 2 spre 3 aprilie.

În acest an AUTISM ROMANIA va participa la acţiunile organizate în Bucureşti de Federaţia pentru Drepturi şi Resurse în Autism în 2 aprilie şi 3 aprilie şi va organiza conferinţa „Autismul din Interior”, în colaborare cu Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti în 5 aprilie.

Calendarul evenimentelor din Bucureşti:

2 Aprilie
Orele 10.00 - Depunere de cereri de emigrare la ambasada UK – semnal de alarmă cu privire la lipsa de speranță a parinților, legat de șansele pe care le au copiii lor cu autism în România (acțiune desfășurată la înițiativa Asociației AUTISM România)
Orele 11.00-11.15 - Adunare în fața Teatrului Național București și desfășurarea, pe fațada Teatrului, a unui mesh cu funda puzzle, simbolul luptei pentru cauza autismului
Orele 11.15 - Pornire către Piațeta de deasupra parcării subterane de la Universitate
Orele 11.30-12.00 - Gruparea participanților în forma fundei puzzle, în Piațetă
Orele 12.00 - Lansare de baloane albastre

3 Aprilie
Orele 9.00-15.30 - Palatul Parlamentului, Conferința înternațională: “Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, întervenția recuperării funcționalității, întegrarea socială, educațională și profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist”.
Participă, în calitate de vorbitori: reprezentanți ai unor înstituții prestigioase din California (SUA), Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda și Suedia.

5 Aprilie
Orele 12.00-15.00 - La Facultatea de Sociologie şi Asistenţă socială, Universitatea Bucureşti, conferinţa „Autismul din Interior”. Vorbitori: un adult cu tulburare din Spectrul Autismului, părinţi, profesionişti implicaţi în educaţia şi integrarea copiilor şi tinerilor cu TSA. Scopul acestei conferinţe este de a afla reuşitele, nevoile şi problemele, direct de la cei care trăiesc cu autismul şi de la cei care lucrează direct cu persoanele afectate de autism. Sunt invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor de profil: ministerele sănătăţii, educaţiei, muncii, ISMB, părinţi, profesionişti, studenţi de la facultăţile de profil, public.

30 Aprilie
Depunerea petitiei “Stop discriminării copiilor cu autism de către sistemele de sănătate şi educaţional din România! Stop discriminării, marginalizării şi excluderii tinerilor şi adultilor cu autism din comunitate!” la Guvernul Romaniei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Petiţia, semnată până în prezent de 2400 de persoane, este menită să semnaleze discriminarea persoanelor cu autism de către sistemele de sănătate, educaţional şi social din România, datorată lipsei serviciilor specializate adecvate nevoilor specifice şi individuale ale acestora, a profesioniştilor formaţi în autism.
Petiţia este activă la pagina cauzei AUTISM ROMANIA.

Vă aşteptăm să fiţi alături de persoanele cu autism prin participarea la acţiunile desfăşurate în aceste zile şi pe parcursul întregii luni aprilie în Bucureşti şi în întreaga ţară!

Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!